Zakaj je Raikkonen – Schumacher zasedba, ki jo Alfa Romeo mora uresničiti

1

Ekipa Alfa Romeo ima izjemno priložnost, da v prihodnjem letu sestavi slavno dirkaško zasedbo in pod svojo streho združi legendarna dirkaška priimka.

Nedvomno je zasedba Raikkonen – Schumacher priložnost, ki jo ekipa kot je Alfa Romeo ne bi smela zapraviti. V kolikor v Hinwilu Raikkonena, ki bo jeseni dopolnil že 41 let prepričajo, da ostane še vsaj eno sezono in hkrati postanejo ekipa, ki bo v  Formulo 1 pripeljala  Micka Schumacherja, se jim utegne to bogato obrestovati.

Očiten razlog je seveda marketinške narave. Raikkonen že leta velja za enega izmed najbolj popularnih dirkačev na svetu z ogromno navijaško bazo. Če k temu dodamo še vse podpornike Micka Schumacherja, ki jih zaradi zapuščine legendarnega Michaela seveda ni malo, pa dobimo super atraktivno zasedbo, ki bo majhnemu moštvu prinesla ogromno medijsko zanimanje in posledično nujno potreben sponzorski denar.

Hkrati bi mladi Schumacher težko dobil boljšega mentorja, kot je svetovni prvak iz sezone 2007, ki je dirkal že proti njegovemu očetu. Raikkonenove izkušnje so za Alfo Romeo neprecenljive, po besedah šefa ekipe Freda Vasseurje, pa je Finec prva izbira švicarskega moštva za sezono 2021.

V primeru Schumacherjevega prihoda bi iz igre izpadel Antonio Giovinazzi, ki pa v zadnjih dveh letih, resnici na ljubo ni pretirano navdušil. Alfa Romeo tako z malce tveganja nima prav dosti za izgubiti, medtem ko lahko pridobi ogromno.

Formula 1 je spisala že mnoge neverjetne zgodbe in ta bi bila nedvomno ena izmed njih. Ko smo nekoč spremljali boje med Michaelom in Kimijem si najbrž ni nihče mislil, da bo slednji postal prvi moštveni kolega Schumacherjevega sina. Tudi to je Formula 1.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Aleš99

To je to!