Se bo Hamiltonu po sprejetju omejitve dirkaških plač začelo muditi s podpisom nove pogodbe?

0

Čeprav je Lewis Hamilton še nedavno zatrjeval, da se mu s podpisom nove pogodbe z Mercedesom ne mudi, ob tem pa je izrazil dvom v podpis dolgoročnega dogovora, bi se to lahko spremenilo potem, ko je F1 komisija potrdila predlog omejitve proračunov tudi za plače dirkačev.

Čeprav številke še niso dokončne, je začasni načrt omejiti plače voznikov na 30 milijonov dolarjev za oba voznika skupaj – ki bi jih na primer lahko razdelili na 20 in 10 milijonov dolarjev za posameznega dirkača.

Ukrep bo seveda najbolj prizadel Lewisa Hamiltona, ki po trenutni pogodbi na sezono zasluži astronomskih 60 milijonov dolarjev, kar je dvakratnik zneska, ki ga bodo lahko ekipe v sezoni 2023 porabile za dirkaške plače.

Po trenutnih predvidevanjih bo potrebno spoštovati vse pogodbe sklenjene do leta 2023, preden bodo nova pravila formalno potrjena, zaradi zapletenosti delovnopravne zakonodaje To pomeni, da imajo dirkači sedaj še priložnost, da se dogovorijo za dolgoročnejše posle.

Čeprav je Lewis Hamilton nedavno dejal, da ne ve, če si želi skleniti novo dolgoročno pogodbo z Mercedesom, bi ga lahko prav ta omejitev prepričala v nasprotno. V primeru, da bi Britanec sklenil kratkoročni dogovor, bi ga to lahko postavilo v položaj, da bi se moral za naslednjo pogodbo že pogajati po novih pravilih.

Obstajala bo tudi neposredna povezava med zgornjo mejo plač in zgornjo mejo proračuna. Ekipe lahko prekoračijo zgornjo mejo in za voznike zapravijo več kot predlaganih 30 milijonov dolarjev, vendar se bo razlika nato odštela od zgornje meje proračuna.

Hamilton ni prepričan, ali si želi še tri leta dirkati pri Mercedesu

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje