Komentar dirke: Padec velikega Ferrarija

0

Za nami je druga dirka letošnje sezone Formule 1, ki je še drugič zapored potekala na stezi v Spielbergu. Medtem ko smo pred tednom dni po zaslugi varnostih avtomobilov spremljali precej bolj dramatično dogajanje, je druga dirka stvari postavila na svoje mesto.

Mercedes je z dvojno zmago dokazal, da je ta hip korak pred konkurenco, vsaj približno pa se lahko s srebrnima puščicama kosa zgolj Max Verstappen. Nizozemec je po smoli na prvi dirki tokrat svoje delo opravil zelo dobro, kljub temu pa je priznal, da Red Bull še ni dorasel tekmec Mercedesu. Hamilton je večino dela opravil že s fantastičnim krogom v deževnih kvalifikacijah, v nedeljo pa je zgolj suvereno končal delo.

Potem ko je Charles Leclerc na prvi dirki čudežno izvlekel drugo mesto, je druga dirka v Spielbergu pokazala vso bedo trenutnega Ferrarijevega paketa. Letošnji Ferrari preprosto ne deluje in pred Scuderio je izredno težka sezona. Po novem kvalifikacijskem polomu je sicer kazalo, da bo dirka težko prinesla še kaj slabšega, toda zgodilo se je prav to. Leclerc je v tretjem ovinku z nespametnim manevrom trčil v Sebastiana Vettla in za oba rdeča bolida je bilo dirke konec, še preden se je pravzaprav začela.

Ferrari je sicer po hitrem postopku v Spielberg pripeljal relativno obsežen posodobitveni paket, ki naj bi vsaj začasno nekoliko pogasil požar, toda posodobitve več kot očitno ne delujejo kot bi morale. Prav to lahko odgovorne v Maranellu še posebej skrbi, saj očitno podatki iz vetrovnika ne dajejo enakih rezultatov, kot podatki iz same steze. Glede na dejstvo, da ima letos Ferrari še najslabši motor, sta Vettel in Leclerc odkrito upala na deževne kvalifikacije. Dež je prišel, Ferrari pa je na mokri stezi izgledal še slabše.

Ferrari je ekipa s praktično neomejenim proračunom in podatek, da rdeči bolid ne zaostaja zgolj za Mercedesom in Red Bullom, temveč tudi za ekipama Mclaren in Racing Point, je za Italijane izjemno boleč in nedopusten. Ferrari je poražen še preden se je sezona sploh dobro pričela in stolček Mattie Binotta je vse bolj in bolj tresoč. Poskočni konjiček je padel na najnižjo točko v zadnjih nekaj letih, konjenica pa izgleda povsem razglašeno in neprepoznavno.

Dvoma ni. Prvi bo na odstrelu Binotto. Dejstvo, da Ferrari že več kot desetletje ni osvojil ničesar, čeprav so v rdečem bolidu sedeli Alonso, Vettel in Raikkonen kaže, da je v Maranellu nekaj hudo narobe.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje