Dobra izbira za Vettla: Racing Point ima veliko boljši paket kot Ferrari

1

Sedaj je že znano, da Sebastian Vettel po koncu sezone ne bo zapustil Formule 1. Nemec je podpisal pogodbo z ekipo Racing Pointom, ki se bo prihodnjo sezono preimenovala v Aston Martin, kar je po mnenju Ralfa Schumacherja odlična izbira.

Potem ko so še pred sezono pri Ferrariju potrdili, da s Vettlom ne nameravajo podaljšati pogodbe, so sledile več mesecev trajajoče špekulacije o Nemčevi usodi v Formuli 1.

Vsa ugibanja so sedaj končana, po mnenju nekdanjega dirkača Ralfa Schumacherja, pa je njegov rojak sprejel zelo dobro odločitev.

Če si ogledate posnetke iz kokpita, je ta bolid je videti zelo stabilno. Sebastian se je zaradi tega pri Ferrariju vedno pritoževal in mislim, da lahko dirkalnik Aston Martina veliko bolje obvladuje. Jasno je tudi, da je paket Racing Pointa trenutno veliko boljši od Ferrarijevega. Posledično bi bil lahko ta korak kratkoročno tudi veliko uspešnejši kot, če bi ostal pri Ferrariju.”

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Vettel nikoli ne bo več prvak in letos je racing point res boljši paket od ferrarija, v 2021, 2022 pa bo daleč za Ferrarijem v to sem prepričan. Razen, da od trenutne ekipe Mercedes in Res bulla prestopi k Aston Martinu pol ljudi potem pa znajo biti dobri. In ni sam Vettel hotel iti od ferrarija ampak so ga dejansko nagnali, ker je v primerjavi z leclerkom slabši in tudi pri red bullu je bilo enko ko je prišel ricarddo.