FIA sprejela Renaultov protest proti Racing Pointu

0

FIA je protest Renaulta zoper ekipo Racing Point označila, kot sprejemljivega in ga sprejela  nadaljnjo obravnavo. Komisarji so medtem od ekip Racing Point in Mercedes že zahtevali določene sporne komponente, zadevo pa bodo obravnavali v naslednjih tednih.

Po dirki za VN Štajerske na Red Bull Ringu je Renault vložil uradni protest proti ekipi Racing Point in njihovemu dirkalniku RP20, ki je na las podoben lanskemu zmagovalnemu Mercedesu.

Racing Point RP20 je v tej sezoni pritegnil pozornost zaradi izjemne podobnosti z Mercedesovim W10, s katerim je Lewis Hamilton lani osvojil še šesti naslov svetovnega prvaka Formule 1.

Potem ko ekipa Lawrenca Strolla leto kaže bistveno boljšo formo kot v lanski sezoni, so se pri Renaultu odločili, da zoper Racing Point vložijo uradni protest, v katerem se sklicujejo na več členov športnega pravilnika FIE, ki govorijo, da morajo ekipe same izdelati določene elemente šasije svojih dirkalnikov.

FIA je po vloženem protestu od ekip Racing Point in Mercedes že zahtevala določene elemente, ki bodo predmet nadaljnjih analiz. Obe moštvi morata komisarjem predati prednje in zadnje zavore, za katere pri Renaultu sumijo, da so predmet kršitve pravila “intelektualne” lastnine posamezne ekipe.

Renault in Racing Point sta se v podoben spor v obrnjenih vlogah zapletla po lanski dirki na Japonskem, ko je bil Renault zaradi uporabe nedovoljenega zavornega sistema diskvalificiran iz rezultatov dirke v Suzuki.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje