Sainz: Še pri Mercedesu vedo, da je F1 brez njih bolj zanimiva

0

Dirkač McLarnoa Carlos Sainz je dejal, da tudi pri dominantnemu Mercedesu vedo, da je dirka Formule 1 bolj razburljiva, če poteka brez njih.

Srebrne puščice dominirajo v Formuli 1 od uvedbe turbo-hibridnih motorjev leta 2014, ekipa na čelu z Lewisom Hamiltonom, pa se zdi iz leta v leto vse močnejša. Hamilton je na dobri poti do sedmega naslova svetovnega prvaka med vozniki, medtem ko ima Mercedes v prvenstvu konstruktorjev že 152 točk prednosti pred drugouvrščenim Red Bullom.

Carlos Sainz poudarja, da je dirka v Monzi, kjer je Hamilton zaradi kazni padel na začelje startne vrste dokaz, kako zanimiva je lahko Formula 1, če v enačbi za zmago ni katerega izmed dirkačev Mercedesa.

Danes F1 deluje tako, da je jasno, da bo vedno zmagala ekipa z največ denarja. Ne želim zniževati vrednost Mercedesa, saj je način kako trenutno izkoriščajo svoj polni potencial spektakularen. Pravzaprav obstajajo ekipe s podobnimi proračuni, ki težko dosegajo njihovo raven, vendar to ne pomeni, da si sam ne želim sprememb. Mislim, da bi lahko imeli veliko bolj spektakularno Formulo 1 in mislim, da je tudi Mercedes spoznal, kako vznemirljiva je bila dirka brez njih. Iskreno, za Mercedesom so naše dirke vedno takšne.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje