Lehto: Hamilton zahteva dodatnih pet milijonov

1

Nekdanji dirkač Formule 1 JJ Lehto meni, da Lewis Hamilton še ni podpisal nove pogodbe z Mercedesom zgolj zato, ker želi od svojega delodajalca iztržiti še nekaj dodatnega denarja.

Hamiltonu se trenutna pogodba z Mercedesom izteče po koncu sezone 2020, Britanec pa kot najbolje plačani dirkač na sezono zasluži približno 50 milijonov evrov. Čeprav številni poudarjajo, da je podaljšanje pogodbe med Hamiltonom in Mercedesom zgolj formalnost, pa Britanec še ni prispeval svojega podpisa.

Nekdanji dirkač Benettona JJ Lehto meni, da želi Hamilton zgolj iztržiti nekaj dodatnih milijonov.

Slišal sem govorice, da zahteva dodatnih pet milijonov. Ta trenutek igra to igro, saj ve, da Mercedes nima druge izbire. Hamilton je na dobri poti do sedmega naslova in prej ali slej bo prišlo tudi do podpisa nove pogodbe.

Da naj bi prišlo do zapleta predvsem pri finančnem delu nove pogodbe, poroča tudi italijanski Corierre dello Sport, ki navaja, da naj bi Hamilton zahteval plačo v višini približno 60. milijonov evrov na sezono. Novi šef koncerna Daimler Ola Kallenius naj z Britančevim zahtevkom ne bi bil pretirano zadovoljen, saj si želi zmanjšati Mercedesove izdatke v program Formule 1.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Kobe

Pol pa hamle govori kk se sikera za enkoparavnost.
K…. požrešni. Kaj nimaš dost glupan en.