Ali gre Hamilton predaleč? “Ločiti je potrebno šport in politiko”

0

Pred Veliko nagrado Toskane je Lewis Hamilton oblekel novo majico, s katero je v karavani Formule 1 dvignil veliko prahu. Britanec je z napisom pozval k aretaciji policistov, ki so zakrivili smrt Breonne Taylor, vprašanje pa je, ali Hamilton s tem ni šel korak predaleč?

Breonno Taylor so policisti marca letos ustrelili v njeni lastni hiši. Opravljenih je bilo že več preiskav, vendar razen odpustitve enega od policistov zadeva še ni doživela sodnega epiloga. V Mugellu je Hamilton hodil naokoli z majico, s katero je pozival k aretaciji policistov, s čimer si je Britanec prislužil številne kritike.

Po mnenju dolgoletnega nizozemskega F1 komentatorja Olava Mola, je šestkratni svetovni prvak s tem stopil korak predaleč.

Vprašanje je ali bo FIA to odobrila. Razumem, da to preiskujejo in vprašanje je seveda, ali je Mercedes to vedel in ali so to odobrili tudi oni? Hamilton je stopil še korak dlje kot prejšnjič. Meja je zelo tanka, vendar potrebno je ločiti šport in politiko. Kar se mene tiče, je s to gesto stopil nekoliko predaleč, toda očitno je, da išče mejo.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje