Wurz: Verstappen lahko preseže tako Hamiltonove, kot Schumacherjeve rekorde

0

Nekdanji dirkač Formule 1 Alexander Wurz je prepričan, da lahko Max Verstappen v prihodnosti še preseže vse rekorde, ki sta jih v elitnem razredu motošporta dosegla Lewis Hamilton in Michael Schumacher in postane najuspešnejši dirkač v zgodovini.

Verstappen ima še v letošnji sezoni priložnost, da postane najmlajši svetovni prvak v zgodovini Formule 1, pa vendar je dveh zaporednih odstopih Nizozemec najverjetneje že izgubil možnost, da preseže rekord Sebastiana Vettla.

Klub temu pa nekdanji dirkač Alexander Wurz poudarja, da je Verstappen kljub svojim izkušnjam še zelo mlad, po njegovem mnenju pa lahko Nizozemec v prihodnosti preseže celo rekorde, ki jih ta trenutek enega za drugim ruši Lewis Hamilton.

Če si predstavljate, da je še vedno lahko najmlajši svetovni prvak, potem lahko ugotovite, da pred njim je še veliko let. Kljub temu pa je Max že pridobil ogromno izkušenj, kar ga razlikuje od številnih dirkačev. Moral bi se zgoditi čudež, če bi se lahko še letos vpletel v boj za naslov, a na srečo je tudi sam dovolj realen. Dejstvo pa je, da od sebe daje vse in zame je eden najboljših voznikov, kar smo jih kdaj videli. Seveda potrebuje dober dirkalnik, da bo postal svetovni prvak. Če mu to uspe, lahko v knjigah rekordov prehiti Lewisa Hamiltona in Michaela Schumacherja. Ima vse, kar je potrebno, da mu to tudi uspe.”

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje