Verstappen: Ferrarijev incident z gorivom ni bila napaka pri računanju

0

Potem ko je poskušal omiliti sinove namige, da je Ferrari v letošnji sezoni goljufal, je Jos Verstappen po zadnji dirki sezone še prilil nekaj olja na ogenj celotni zadevi in dejal, da ne verjame, da je italijanska ekipa naredila “napako pri izračunu” količine goriva, zaradi česar je FIA po dirki preiskovala bolid Charlesa Leclerca.

Ferrari jo je na koncu odnesel “zgolj” s 50.000 evri kazni, saj je FIA ugotovila, da je ekipa iz Maranella podala “napačno dokumentacijo o gorivu” za kroge, ki so bili potrebni za Leclercov prihod na startno vrsto.

Ugotovili so, da je bila razlika med količino goriva, ki so jo predložili pri Ferrariju in dejansko izmerjeno količino 4,88 kilograme, kljub temu pa se niso odločili za diskvalifikacijo dirkača, temveč za finančno kazen.

Po koncu dirkaškega vikenda v Abu Dabiju je Jos Verstappen nizozemskemu komentatorju Olavu Molu za Ziggo Sport dejal: “Olav, veš, da ni šlo za napako pri izračunu.

“O tem se ne bom preveč pogovarjal, saj je to zelo nevarna tema v formuli 1. Ne želim si opeči prstov. Toda naslednjo sezono je potrebno pravila poostriti, “je dodal nekdanji voznik F1.

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje