Wolff: Russell lahko pole position pretvori v zmago

0

Toto Wolff verjame, da ima George Russell lepe možnosti, da na današnji veliki nagrade Madžarske po prvem pole positionu osvoji še prvo zmago v karieri. Mercedes se je po slabem začetku vikenda pobral in Russell je na kvalifikacijah prehitel oba dirkača Ferrarija. Takšnega razpleta ni pričakoval nihče, a Wolff verjame, da bo Russell zelo konkurenčen tudi na dirki.

Če bo George na prvem mestu tudi po prvem krogu, če bodo postanki dobri in če bo našel soliden dirkaški ritem, potem ne vidim razloga, zakaj ne bi osvojil svoje prve zmage v karieri. Mislim, da lahko zmagamo. Lahko se borimo tudi proti Ferrariju. Letos še nismo bili v boju za zmago in vemo, kako hiter je Ferrari. Max je imel sicer težave na kvalifikacijah, ampak tudi on bo na dirki zelo motiviran. Podobno velja za Lewisa.

Vodja Mercedesa je povedal tudi, da ob morebitni Russllovi zmagi ni izključen niti boj za naslov svetovnega prvaka, čeprav je letos svoje moštvo že večkrat odpisal.

Težko je oceniti, če se lahko še borimo za naslov prvaka, saj je naš zaostanek za Maxom velik. Letos smo že videli, kako hitro se lahko stvari obrnejo, zato se nikdar ne bomo predali. Ničesar ne izključujem, če nam bo jutri uspelo zmagati.

Verstappen obžaluje težave v tretjem delu kvalifikacij

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje