Verstappen pohvalil ekipo za odlično izbiro strategije

1

Max Verstappen je bil po izjemni zmagi na dirki za veliko nagrado Madžarske poln hvale na račun svojega moštva, ki mu je z odlično strategijo olajšalo pot do nove zmage. Dirkač Red Bulla je nepričakovano osvojil osmo letošnjo zmago, kljub temu da je dirko začel šele iz 10. mesta. V začetnem delu dirke je lepo napredoval po razpredelnici, pri zadnjih postankih pa so se pri Red Bullu odločili za zgodnejši postanek, pri Ferrariju pa so odreagirali katastrofalno in Charlesu Leclercu so na bolid nataknili najtršo zmes pnevmatik. Nizozemec je v boksih prehitel Carlosa Sainza in Georgea Russlla, na stezi pa kar dvakrat tudi Leclerca, saj se je kmalu po prvem prehitevanju zavrtel. Aktualni svetovni prvak pred dirko ni verjel, da lahko zmaga.

Upal sem, da bi se lahko približal uvrstitvi na oder za zmagovalce. Današnje razmere na stezi so bile zelo zahtevne. Imeli smo odlično strategijo. Vedno smo na vse dogodke odreagirali pravilno in opravili postanek ob najboljšem možnem času. Kljub temu, da sem se zavrtel, mi je uspelo dobiti dirko.

Verstappen je bil na odlično poti do zmage, ko je prvič prehitel Charlesa Leclerca. Vodstvo ni trajalo dolgo, saj se je zavrtel in je moral Monačana v Ferrariju prehiteti še enkrat. To je bil zadnji vznemirljiv dogodek za Verstappna, ki je od takrat le še nadzoroval položaj.

Imel sem rahle težave s sklopko in prestavljanjem in morali smo zamenjati nekaj nastavitev, da ne bi uničil sklopke. Zaradi tega smo izgubili nekaj hitrosti. Mislim, da me je to presenetilo, ko sem se zavrtel, a na srečo sem izgubil le eno mesto.

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

HANNAH SCHMITZ Je diplomirala na univerzi za strojništvo v Cambridge in je trenutno šef strategy team v red Bullu in je od zmage na Madžarskem novi še nebrušeni diamant v tej ekipi. V ekipi Red Bull je že od daljnega 2009 z prekinitvojo samo v letu 2020 zaradi nosečnosti in materinstva. Helmut Marko in Horner sta ji tako dala možnost, da lahko vedno in pravočasno naredi pravo izbiro v najkrajšem možnem času, ob upoštevanju obilice velike količine različnih informacij, vključno s časi, analizo garaže na daljavo, matematičnimi modeli in kamero avtomobila ter slikami velikega dosega: “V povprečju najdem sprejemam veliko… Preberi več