Ricciardo: “Petkove simulacije nas ohranjajo optimistične za dirko”

0

Dirkača McLarna sta na včerajšnjih kvalifikacijah dosegla enega boljših ekipnih rezultatov letošnje sezone. Lando Norris bo današnjo dirko štartal z 4. štartnega mesta, Daniel Ricciardo pa z 9. Prvi je za “Pole Positionom” Georga Russella zaostal le slabe štiri desetinke, vendar po kvalifikacijah dejal, da je iz svojega MCL36 izvlekel čisto vse.

Druge štartne vrste gotovo nismo pričakovali zato takšen rezultat z veseljem sprejemamo. Z krogom sem zadovoljen, saj menim, da bi težko bil boljši. Pozicijo bomo jutri skušali braniti.

Steza Hungaroring zagotovo to omogoča, vendar bosta iz ozadja pridirjala oba Red Bulla, ter Lewis Hamilton v Mercedesu. Krog njegovega moštvenega kolega Daniela Ricciarda je bil slabši kot njegov najhitrejši v Q2. Avstralec je po kvalifikacijah dejal, da ga je “understeer” okradel možnosti boja za višja mesta.

Ta konec tedna smo bili zelo hitri in to smo potrdili z obema dirkalnikoma v Q3, kjer pa mi ni uspel dober krog. Bolje sem se počutil v prvem delu kot pa proti koncu kvalifikacij, saj je dirkalnik bil bistveno manj odziven. Čez noč bomo še nekaj stvari premislili, vendar petkove simulacije nas ohranjajo optimistične za dirko.

George Russell po skromnem petku speljal Pole Ferrariju; poraz Red Bulla

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje