Marko kritičen do Pereza: “Z mislimi je že na počitnicah”

0

Za ekipo Red Bull je najbrž eden najslabših dirkaških dni v letošnji sezoni. Tako Max Verstappen kot Sergio Perez bosta namreč današnjo dirko začela z 10. in 11. mesta. Ekipa prav tako ne more biti optimistična, da gre za stezo na kateri je prehitevanje zelo oteženo.

Nizozemec je v zadnjem delu kvalifikacij izkusil težave s pogonsko enoto, medtem ko se je njegov moštveni kolega Sergio Perez z RB18 boril skozi celoten dirkaški vikend. Svetovalec ekipe Red Bull, dr. Helmut Marko je bil po kvalifikacijah zelo kritičen do Mehičana.

V tem trenutku je zelo daleč za Maxom. Težave je imel že na vseh prostih treningih – treba se bo usesti in premisliti nekaj stvari. Poletni premor se še ni začel, vendar izgleda, da je z mislimi že na počitnicah. Treba se je pogovoriti, saj se mora držati Verstappnovih nastavitev in poskušati kopirati njegov dirkaški stil.

Resda je Pereza na njegovem hitrem krogu nekoliko oviral Haas Kevina Magnussena, vendar Marko meni, da ne gre le za enkraten dogodek.

Če si na prvem prostem treningu sekundo zadaj, ni možnosti, da boš takšen zaostanek nadoknadil. To smo videli že na nekaj dirkah v lanski sezoni. To nam je tedaj uspelo zakrpati in sedaj moramo to ponovno storiti.

Verstappen obžaluje težave v tretjem delu kvalifikacij

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje