Alonso presenečen nad hitrostjo McLarna na Madžarskem

0

Alpine se v letošnji sezoni bori za 4. mesto v skupni konstruktorski razvrstitvi. Največja ovira pri osvojitvi le te pa bo najbrž ekipa McLaren, ki ima v tem trenutku 4 točke manj. Na prvih dveh prostih treningih je ekipa iz Wokinga pokazala izjemno hitrsost, ki je presenetila tudi dvakratnega svetovnega prvaka Fernanda Alonsa.

Lando Norris (+0.217s) je na drugem prostem treingu zaostal le za Charlesom Leclercom, medtem ko je njegov moštveni kolega Daniel Ricciardo bil dovolj hiter za 5. (+0.427s). Fernando Alonso se je zvrstil tik za njim, na 6. mestu (+0.604s).

Danes so bili zelo hitri, vendar hitri so bili tudi v Paul Ricardu, kar pomeni, da se nekaj na dirkalniku gotovo našli. Gotovo nas skrbi, vendar tudi mi ne stojimo praznih rok.

McLaren je v Francijo pripeljal paket posodobitev, ki so bile po besedah tehničnega direktorja Jamesa Keya uspešne. Današnje kvalifikacije za VN Madžarske utegnejo biti mokre, kar pomeni, da bi se boj za “Pole” lahko odprl tudi za kakšo izmed ekip nižje na rezultatski lestvici.

Tokrat imamo težavo razumeti kako delujejo pnevmatike, saj se vse tri obnašajo drugače. Za jutri je napovedan dež in morda hladnejša nedelja, kar bi utegnilo pomagati.

Alonso: “Vse ekipe so realna možnost, a moja prioriteta je Alpine”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje