Alonso: “Vse ekipe so realna možnost, a moja prioriteta je Alpine”

0

Pogodba Fernandu Alonsu poteče ob koncu letošnje sezoni in kljub javnemu interesu Španca in ekipe po nadaljevanju sodelovanja do podpisa pač še ni prišlo. Kje natanko se zatika ni znano, je pa zelo mogoče, da težava tiči v dirkaču akademije francoske ekipe Oscarju Piastriju.

Alonso ne skriva, da si kariero želi nadaljevati v barvah francoske trobojnice, saj je poleg največjih treh ekip in McLarna le ta najboljša možnost med vsemi še prostimi sedeži v Formuli 1. A vendar 41-letni Španec, ki praznuje prav danes, ne izključuje selitve v katero drugo ekipo.

S poletnim premorom se bo potrebno vsesti in se odločiti. Poletni premor se začne v ponedeljek. Vse ekipe so realna možnost, dokler nimajo za naslednjo sezono pod pogodbo dva dirkača, a moja prioriteta je Alpine. V projektu sodelujemo zdaj dve leti in postajamo vedno boljši. Moja želja je, da bi ostal, vendar treba se je vsesti za skupno mizo in pogovoriti. Nič še ni dorečenega.

Z odhodom Sebastiana Vettla v dirkaški pokoj se je sprostilo še eno mesto v najelitnejšem razredu motošporta in v kolikor bo Alpine izbral mladega Avstralca, bi se dvakratni svetovni prvak utegnil preseliti prav k smaragdnozelenim.

Počutim se zelo sveže in zelo sem motiviran. Sam menim, da dirkam zelo dobro in veselim se novih destinacij: Južna Afrika in Las Vegas. Osredotočen sem samo na Formulo 1 ni nič drugega.

Kdo bo pri Aston Martinu nadomestil Sebastiana Vettla?

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje