Ferrari: Proti Mclarnu nam je zmanjkalo 20 konjskih moči

1

Šef ekipe Ferrari Mattia Binotto je poudaril, da je pretekla dirka v Monzi razkrila deficit Ferrarijevega motorja, ki je po njegovih besedah proti Mercedesovemu izgubljal 20 konjskih moči.

Charles Leclerc se je po trčenju Lewisa Hamiltona in Maxa Verstappna, a so Monačana nato na dolgih ravninah Monze prehiteli Lando Norris, Valtteri Bottas in Sergio Perez.

Šef ekipe Mattia Binotto je zatrdil, da se pri Ferrariju zavedajo svojih pomanjkljivosti, ki jih bodo poskušali odpraviti do pričetka naslednje sezone.

Imeli smo kakšnih 20 konjskih moči manj od Mclarna in menim, da je bilo to jasno vidno. Charles zato ob ponovnem startu ni imel pravih možnosti, toda to nas ne sme potreti. Natančno vemo kje se moramo izboljšati in ta trenutek že intenzivno delamo, da nam to uspe do naslednje sezone.

“Ferrari se je spremenil v veverico, ki zimo prespi zato, da bi bila pripravljena na pomlad”

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Mislim, da za naslednji sezono potrebujejo več kot 20 KM več če želijo vsaj na pogonski enoti konkurirati mercedesu. Že letos v Turčijo prihajajo z komplet prenovljeno elektro pogonsko enoto in novo olje ter bencin okoli 15 konjev več. Za 2022 pa sem prepričan da bodo dvignili še za 20-40 konjev in mislim da bo to dovolj za boljši ferrari kot smo ga videvali zadnja lete .