Ferrari: FIA ima pri Mercedesu dvojna merila

0

Šef Ferrarija Mattia Binotto se sprašuje zakaj pomisleki, ki trenutno obkrožajo Mercedesov motor ne dosegajo takšnega zanimanja FIE, kot jo je leta 2019 Ferrarijev pogonski agregat.

Mercedes je trenutno po zahtevi Red Bulla pod nadzorom FIE zaradi sumov na nepravilnosti na področju pogonske enote.

Novinar nemške revije Auto Motor und Sport Michael Schmidt je po dirki v Belgiji razkril, da naj bi Red Bull na FIO naslovil pritožbo, ki naj bi zajemala novo Mercedesovo inovacijo, ki je po mnenju moštva rdečih bikov v nasprotju s pravili.

Mercedes naj bi se po Schimdtovih besedah posluževal trika, ki na prvi pogled izgleda legalen.

“Nekako jim uspe ohladiti zrak v komori v fazi pospeševanja. To v tej fazi proizvede bistveno več konjskih moči, vendar do zgolj v tem trenutku. To bi lahko bilo resnično, ko vidite, kako Mercedes prihaja iz ovinkov”, je prepričan Schmidt.

Sumom ekipe Red Bull so se pridružili tudi pri Ferrariju, Binotto pa je ob tem prepričan, da FIA Mercedesa ne preiskuje z enako vnemo, kot je to leta 2019 počela v primeru domnevne Ferrarijeve manipulacije s senzorji za merjenje pretoka goriva.

Kot vse ekipe in vsi proizvajalci poskušamo razumeti, kaj počnejo naši tekmeci, analiziramo slike in si ogledujemo podatke GPS, “je dejal Binotto.

“Imeli smo nekaj dvomov in o njih smo se pogovarjali z Red Bullom. Osebno sem se pogovarjal s Christianom Hornerjem in menimo, da se zadeva ne razlikuje od tistega, kar se je dogajalo leta 2019. Zakaj obstajajo razlike v odnosu? Morda smo bili takrat preveč izpostavljeni medijem in smo bili deležni napada naših konkurentov. Toda to je zdaj preteklost. Takšne stvari se v Formuli 1 vedno dogajajo, imamo pa občutek, da včasih niso preiskovane z enako intenzivnostjo.”

Wolff: “Mercedes razmišlja o četrti pogonski enoti”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje