Berger: “Ne Hamilton, ne Schumacher, Senna je najboljši F1 dirkač vseh časov”

3

Odkar je Lewis Hamilton dosegel rekord po številu zmag v Formuli 1, nenehno tečejo razprave o tem, kdo je najboljši F1 dirkač vseh časov. Z 91. zmagami je sedaj izenačen z Michaelom Schumacherjem, toda vsi se ne ozirajo na statistiko. Nekdanji dirkač Gerhard Berger ima o tem, kdo je najboljši doslej povsem drugačno mnenje.

Berger je v intervjuju za Speedweek.com prejel vprašanje, kateri od obeh se mu zdi najboljši vseh časov: Michael Schumacher ali Lewis Hamilton? Njegov odgovor: “Ayrton Senna.”

“Zame je to še vedno Ayrton,” pravi Berger. “Umrl je mlad, toda do takrat je imel vse rekorde v rokah. Mislim, da bi Ayrton še velikokrat postal svetovni prvak, potem pa bi statistika izgledala drugače. Vse tri sem videl od blizu, z nekaterimi izmed njih sem dirkal. Je najboljši voznik, kar sem jih videl. “

Kljub temu bi si Berger želel, da bi rekordi Formule 1 ostali v Schumacherjevih rokah. “Želel bi, da Michael še dolgo ostane najuspešnejši voznik v zgodovini, preprosto zaradi svoje usode. Tako tragično je, da moraš skoraj vsakič, ko pomisliš na to, jokati,” je dejal Berger.

“Hamilton je izjemen voznik, neštetokrat je dokazal, da si zasluži ta naslov. To je bitka med dvema velikanoma, o kateri bomo razpravljali še prihodnja leta. Oba sta na vrhu, ne morete reči, kdo je boljši.

guest
3 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Igor

Se popolnoma strinjam z Bergerjem, pri Senni je imel pa tudi Miha prste zraven

Lojz

Ti pa res gluposti pišeš. Govoriš take nespameti, da ti niti vsemogočni ne more pomagati. Si eden tistih, ki glumijo s to Senno kot da je bil nevemkaj, meni osebno nič posebnega ali nadpovprečnega če želiš

Peter

Daj pojasni mi, kako je imel Miha prste zraven pri Senni? Ne razumem tvoje trditve