Szafnauer: “Prezgodaj je, da bi sodili Vettla”

1
Sebastian Vettel ni najbolje krenil v novo sezono Formule 1, saj je na kvalifikacijah prevozil rumene zastave in bil primoran štartati kot zadnji. Med dirko Vettel ni mogel nadoknaditi izgubljenih mest saj je bil njegov AMR21 enostavno prepočasen.

“Sebastianovi krogi niso izgledali nič slabši kot Lancovi, ki za ekipo že dirka nekaj časa in pozna dirkalnik in nastavitve. Seb je kot zadnji in karkoli bi naredili bi težko dosegli točke.”

Sebastianove težave v lasnkoletnem Ferrarijevem dirkalniku so bile med sezono dobro dokumentirane in po izpadu v Q1 so se pojavila namigovanja, da bo 33-letni Nemec tudi v novi ekipi nadaljeval s slabo formo. Szafnauer se je ob vprašanju nasmehnil in dejal:

“Zelo je zgodaj, da bi rekli kaj takšnega. Veste, ni opravil veliko krogov na testiranjih, saj je dirkalnik delil z Lancom in doletele so ga prav vse težave.”

Vettel je med testiranji opravil najmanj krogov med vsemi dirkači, saj so dirkalnik pestile tećave z manjalnikom.

“Dirkalnik in karakteristike so povsem nekaj drugega, kot Ferrarijev dirkalnik. Primerna nastavitev zahteva veliko kilometrine, ki je sebastian še ni imel in moramo mu dati čas. Prepričan sem da bomo kmalu spet videli starega Sebastiana.”

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Gregor

Saj ni res ni startal zadnji… Zadnji je startal Perez iz boksov. Ne pišite nekaj kar ni res…