Binotto: Zaostajamo na vseh področjih

1

Pri Ferrariju skušajo pozabiti na porazno lansko sezono, v kateri so se spopadali z najšibkejšim pogonskim agregatom v karavani Formule 1. Šef ekipe Mattia Binotto trdi, da je ekipa že storila prve korake v tej smeri, večji napredek pa bo moč zaznati naslednje leto, ko bo Scuderia predstavila povsem nov pogonski sklop.

Binotto je v pogovoru za Formula1.com povedal:

“Pogonski agregat smo definitivno izboljšali. Z veseljem ugotavljam, da sta napredovala tudi Alfa Romeo in Haas. Mislim, da smo napredovali na vseh področjih.”

Ferrari se želi kar se da hitro vrniti na vrh, vendar Binotto priznava, da to ne bo enostavno. Scuderia bo v ta namen naslednje leto predstavila povsem nov motor:

“Zaenkrat zaostajamo na vseh področjih. Našemu motorju še vedno primankuje moči, vendar manj kot prej, saj se je vrzel za najboljšimi zmanjšala. Menim, da se približujemo.”

Medtem ko je Ferrari lansko leto v Bahrajnu za pole positionom zaostal za 1,9 sekunde, je ta zaostanek letos znašal le 0,6 sekunde:

“Upam, da bomo naslednje leto, ko bomo predstavili nov pogonski agregat, dohiteli oziroma prehiteli ostale ekipe.”

Binotto verjame v Ferrarijev povratek

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Itak da jih bodo v motornem oddelku prehiteli saj vlagajo največ denarja in imajo tudi najboljše strokovnjake. Leta 2019 so imeli tudi najboljši pogonske sklop (legalno-ilegalno ), pa niso bili prvaki. Torej ni samo potrebno imeti najboljši pogonski sklop ampak celoto. In verjamem, da bo ferrari 2022 konkurenčen za naslov pravak.