Wolff: “Za vse ekipe bo težava enaka: kdaj se v popolnosti osredotočiti na sezono 2022?”

0

Formula 1 bo v sezoni 2022 doživela revolucijo z novo generacijo dirkalnikov, ki naj bi še dodatno dvignili kakovost dirkanja. Edina ekipa, ki je pod sezono 2021 že potegnila črto je Haas, ki bo v letošnji sezoni brez dvoma tvoril začelje štartne vrste. Preostale ekipe bodo morale previdno izbrati točko v sezoni, ko bodo z razvijanjem trenutnega dirkalnika prenehale in se v popolnosti osredotočile na sezono 2022.

O tem aktivno razmišljajo tudi pri Mercedesu – Toto Wolff je za Motorsport.com dejal:

“Za vse ekipe bo težava enaka: kdaj se v popolnosti osredotočiti na sezono 2022 in kako razdeliti sredstva med obema sezonama? Seveda si ne moremo privoščiti ne-tekmovati v sezoni 2021, vendar nova pravila bodo v veljavi ostala vsaj nekaj let in ko si enkrat zadaj je napredovati zelo težko.”

Kljub dejstvu, da je Mercedes dobil prvo dirko v sezoni 2021, se zdi da bo ekipa iz Brackelya morala trdo delati, da prednost ohrani globoko v sezono, saj ima Red Bull zelo hiter in stabilen dirkalnik. Wolff potrjuje, da je stanje v ekipi drugačno kot v prejšnjih letih, ko so vedno vedeli, da imajo najmočnejši “paket”:

“Vzdušje v ekipi je brez dvoma drugčno. Spremembe iz lanske v letošnjo sezono so nas postavile v težko situacijo. A je kar je in dati moramo vse od sebe da ubranimo prvenstvo.”

Brawnov inženir se spominja neverjetne sezone 2009: Mislili smo, da so bili naši izračuni napačni!

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje