Schumacher: “Verstappen je prekršil pravilo številka ena v motošportu”

0

Kritikam na račun vožnje Maxa Verstappna v Džedi se je, kot zadnji v vrsti pridružil tudi nekdanji dirkač Formule 1 Ralf Schumacher, ki je prepričan, da je Nizozemec na dirki za VN Savdske Arabije prekršil najpomembnejše dirkaško pravilo.

Nekdanji voznik F1 Schumacher meni, da je bil Verstappen v Savdski Arabiji “nevaren” in ob tem storil veliko napako. Pri tem se Michaelov brat sklicuje na več incidentov, pri čemer se osredotoča na akcijo, kjer naj bi Verstappen z močnim zaviranjem povzročil, da je v zadek njegovega bolida trčil Lewisa Hamilton.

“Oba sta želela imeti DRS,” je Schumacher povedal za Sky F1.

“Edina težava je bila, da je Max “testiral zavore” in moram reči, da to ni samo nevarno, ampak ni pošteno. Lahko je nevarno za delavce ob progi, za vsakogar. Prvo pravilo v motošportu je, da tega ne bi smel početi in Max je to pravilo prekršil. Všeč mi je Maxov način vožnje in všeč mi je tudi kot oseba. Je mlad in pritiska na polno. Vsekakor je naredil napako, premočno je pritiskal vso dirko in sedaj je naloga ekipe, da mu razložijo kaj je storil narobe in ga vrnejo na pravo pot.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje