Raikkonen: Upokojitve bo najbolj vesela moja mama

0

Medtem ko bo slovo Kimija Raikkonena os Formule 1 razočaranje za legijo njegovih navijačev, Finec poudarja, da bo njegova upokojitev navdušila predvsem njegovo mamo.

Ledeni Finec se bo po veliki nagradi Abu Dabija, ki bo ta konec tedna dokončno poslovil od dirkanja v F1. Raikkonen se bo od elitnega razreda motošporta poslovlil z rekordnimi 349. starti, 21. zmagami na dirkah za VN in naslovu svetovnega prvaka s Ferrarijem leta 2007.

42-letnik ne odstopa od razloga, ki ga je navedel, ko je v začetku septembra napovedal upokojitev in poudarja, da se ni naveličal dirkanja, temveč vsega drugega, predvsem potovanj in življenja po urniku.

Njegova glavna prednostna naloga bo več časa preživeti z ženo Minttu ter otrokoma Robinom in Riano. Finec je v pogovoru za podkast Beyond the Grid razkril, da se njegove upojitve še posebej veseli njegova mama Paula.

Že dolgo odštevam dirke. Mislim, da je moja mama zagotovo zadovoljna, saj verjetno že zadnjih 15 let sprašuje, če sem že nehal. Otroka se veselita in velikokrat sta že spraševala o tem. Prepričan sem, da bodo zelo veseli, ko bom doma. To lahko razumem in želim biti tam. Nimam se kaj pritoževati. Imel sem dobro kariero in ne bi spremenil niti ene stvari, tudi če bi to pomenilo več zmag ali več prvenstev. Zadovoljen sem s tem, kar sem dosegel.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje