Marko se je opravičil: Motil sem se in žal mi je za to

0

Po dirki za Veliko nagrado Savdske Arabije je Helmut Marko za trčenje med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom hitro okrivil dirkača Mercedesa, glavni svetovalec ekipe Red Bull pa je nekaj dni kasneje priznal, da so bili njegovi komentarji nekoliko pretirani.

V trenutku, ko je Verstappen želel vodstvo na dirki vrniti Hamiltonu, je voznik Mercedesa trčil v zadek Nizozemčevega Red Bulla. Hamilton se je na radiu takoj pritožil, da je Verstappen pohodil zavoro, kar je Marko po dirki kategorično zavrnil in dejal, da bodo pri Red Bullu dokazali, da je Verstappen po ravnini peljal kot v vsakem drugem krogu.

Kasneje se je izkazalo, da je Verstappen dejansko zaviral, Marko pa je posledično stopil korak nazaj in se opravičil.

“V času televizijskih intervjujev sem posredoval natančne informacije, ki sem jih prej prejel od inženirjev,” je povedal za F1 Insider. “To očitno ni bilo pravilno, zato mi je žal za to.”

“Upamo, da je žalostno poglavje Savdske Arabije zdaj zaprto. Vsekakor se samo veselimo zadnje dirke. Želimo zmagati v Abu Dabiju in tako osvojiti naslov. Naredili bomo vse za to, ne bomo pa začeli nepoštenih dejanj.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje