Coulthard: Za trčenje kriv Hamilton

0

Nekdanji F1 dirkač David Coulthard meni, da je Lewis Hamilton za bizarno trčenje z Maxom Verstappnom na VN Savdske Arabije kriv sam.

Hamilton je na dirki v Džedi trčil v Verstappnov zadek v trenutku, ko je želel Nizozemec svojemu tekmecu po naročilu komisarjev vrniti mesto, ki si ga je ob njunem dvoboju nekaj krogov prej na nedovoljen način pridobil dirkač Red Bulla.

Coulthard je incident primerjal s tistim iz Spa Francorchampsa leta 1998, ko je vanj ob prehitevanju za krog trčil Michael Schumacher.

Škot je prepričan, da bil v obeh primerih za trčenje odgovoren dirkač, ki je prišel od zadaj.

“Glede na mojo izkušnjo leta 1998, ko se je Michael zaletel v moj zadek, sem takrat upočasnil, da bi mu dovolil mimo, nato pa je on trčil vame,” je razložil Coulthard v podkastu F1 Nation.

“Takrat je bilo na moj račun veliko kritik, da sem to storil namerno in tako pomagal Miki v boju za naslov. Ne, samo sledil sem navodilom ekipe in ga poskušal spustiti mimo. Menim, da smo tokrat videli podobno situacijo. Max je upočasnil, da bi ga spustil mimo, medtem ko Lewis v tistem trenutku ni natančno vedel kaj storiti. Morda je mislil, da je na stezi režim virtualnega varnostnega avtomobila. Menim, da večji del krivde leži na Lewisovi strani.”

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje