Jean Todt v pogovorih o vrnitvi k Ferrariju

0

Medtem ko se mandata predsednika FIE Jeana Todta počasi bliža koncu, naj bi bil Francoz po navedbah italijanskega časnika Corriere dela Serra v pogovorih o vrnitvi k Ferrariju.

Todt je bil šef ekipe iz Maranella v njenem zlatem obdobju, ko je Ferrari na čelu z Michaelom Schumacherjem med letoma 2000 in 2004 osvojil pet zaporednih naslovo svetovnega prvaka.

Todt je po odhodu iz Ferrarija leta 2008 kasneje zasedel položaj predsednika FIE, ki pa ga ob izteku mandata zapušča konec leta. Francoz, ki bo prihodnje leto dopolnil 76 let, se je pred kratkim udeležil svoje zadnje dirke v vlogi predsednika, saj bodo volitve novega predsednika 17. decembra. Kandidata za njegovo zamenjavo sta dosedanji podpredsednik Graham Stoker in Mohammed Ben Sulayem.

Po poročanju italijanskega časnika Corriere Della Serra se Todt s Ferrarijem pogovarja o vrnitvi v legendarno F1 ekipo. Pogovarjali naj bi se o vlogi svetovalca, podobno funkciji, kot jo je pri Mercedesu opravljal Niki Lauda. Tako mu ne bo potrebno nositi bremena generalnega direktorja, ob tem pa bo lahko Ferrariju pomagal s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami.

guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje