Mercedes: Hamilton je zaradi poškodovanega krilca izgubljal štiri desetinke na krog

2

Vodja Mercedesovih inženirjev Andrew Shovlin je razkril, da je Lewis Hamilton zaradi poškodovanega prednjega krila izgubljal kar štiri desetinke na krog.

Hamilton je po ponovnem startu dirke v Savdski Arabiji najprej trčil z Estebanom Oconom, nato pa se je na startno ciljni ravnini zapletel še v kontroverzni incident z Maxom Verstappnom.

Dirkač Mercedesa je ob tem močno poškodoval prednje krilo svojega Mercedesa, kljub temu pa mu je uspelo odpeljati najhitrejši krog na dirki in si zagotoviti dodatno točko za najhitrejši krog na dirki.

Nad tem je bil nekoliko presenečen tudi Shovlin, ki je po dirki povedal.

Ob kontaktu z Estebanom se je zlomil manjši del krila, po trčenju z Verstappnom pa je odpadla celotna plošča. To je zneslo približno štiri desetinke na krog. Kljub temu smo uspeli doseči najhitrejši krog, vendar je Lewis ob tem precej tvegal. Obstajala je nevarnost, da bi krilo odpadlo in posledično bi lahko ostali brez točk. Na srečo se je na koncu vse dobro izšlo.

guest

2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Andrej

Sam si je bil kriv, kaj spet jokajo. Še vedno zagovarjam tezo da verjetno zadnji Hamiltonov (5!) motor ni legalen….

Aleksander

Ma ti si en bedak , motor z notranjim izgorevanjem lahko povecas moc z racunalnikom in mu povecas navor, saj je mercedes javno povedal, in to je v pravilniku dovoljeno. Gdo pa je kriv da honda ne zna tega. Ja Nemska masina melje.