Mazepin: Očitno Schumacher potrebuje stričevo zaščito

0

Nikita Mazepin se je odzval na kritike, ki jih je na njegov račun izrekel Ralf Schumacher, ki je prepričan, da si Rus s svojo nevarno vožnjo ne zasluži mesta v Formuli 1.

Mazepin je v svoji premierni sezoni v Formuli 1 poskrbel za veliko kontroverznih trenutkov, ko je z določenimi agresivnimi in nepremišljenimi manevri razjezil že celo vrsto dirkaških kolegov.

Rus se je v zadnjem času zapletel v oster obračun s svojim moštvenim kolegom Mickom Schumacherjem, ki je novo poglavje dobil na nedavni dirki v Zandvoortu, ko je Mazepin Schumacherja z nešportnim manevrom potisnil proti uvozu v bokse.

Spor med obema dirkačema ekipe Haas je komentiral tudi Mickov stric Ralf Schumacher, ki prav tako ni zadovoljen z Mazepinovim pristopom.

“Mick je bil v popolnem položaju za prehitevanje, ko je Mazepin trznil, zavil in celo zlomil Mickovo sprednje krilo,” je Schumacher dejal za Sky Deutschland.

“Takšna dejanja pri teh velikih hitrostih so življenjsko nevarna. S takšnimi dejanji Nikita nima mesta v Formuli 1. Tveganja, ki jih prevzema niso sorazmerna z njegovim talentom. Zdi se preobremenjen in razočaran. Sedaj mora nujno posredovati Guenther Steiner. Tudi če je denar potreben, to ne more biti cena za ogrožanje ekipe. “

Pred dirko v Monzi pa se je na kritike družine Schumacher odzval tudi Mazepin:

“Spoštujem mnenja, saj jih imajo vsi, vendar se zdi, kot da očitno ščiti svojo družino. Očitno Schumacher potrebuje stričevo zaščito. Če menijo, da je potrebno njihovo družino zaščititi, bom z veseljem poslušal takšne stvari še naprej.”

Schumacher: “Nemogoči Mazepin si je nekaj vbil v glavo”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje