Hamilton: Verstappen je vedel kaj se bo zgodilo

0

Lewis Hamilton meni, da je Max Verstappen vedel, “kaj se bo zgodilo” v prvi šikani, kjer je prišlo do trčenja, zaradi katerega sta oba kandidata za naslov svetovnega prvaka predčasno končala dirko v Monzi.

Hamilton in Verstappen sta v boju za položaj v prvo šikano zapeljala kolo ob kolesu, po trčenju pa sta oba dirko končala v pesku.

Verstappnov Red Bull je obstal na vrhu Hamiltonovega Mercedesa, pri čemer se je eno od Nizozemčevih koles dotaknilo celo Hamiltonove čelade.

Hamilton jo je zaradi zaščite sistema halo na srečo odnesel zgolj z manjšimi bolečinami v vratu, Britanec pa je prepričan, da je nesrečo zakrivil Verstappen.

Dirkač Mercedesa je po dirki za Sky F1 povedal:

V prvi ovinek sem zapeljal pred njim, prav tako v drugega, nato pa je bil naenkrat na moji glavi. Šlo je za popolnoma enako situacijo kot v prvem krogu, kjer sem sam popustil, da ne bi prišlo do trčenja. Max tokrat ni hotel popustiti in vedel je kaj se bo zgodilo. Vedel je, da bo peljal preko robnikov, vendar je to vseeno storil. Pogovorili se bomo s komisarji in videli kaj se bo zgodilo, toda res ne vem, kaj naj še rečem. “

Wolff: Če ga komisarji ne bodo kaznovali, bo Verstappen nadaljeval s takšnimi manevri

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje