Sainz po kvalifikacijah zaskrbljen: “Srednjetrda pnevmatika izgleda primernejša za dirko”

0

Carlos Sainz je poleg Yukija Tsunode edini dirkač med najboljšimi desetimi, ki bo dirko začel na najmehkejši različici pnevmatik, kar bi se lahko izkazalo za težavno, saj je steza do pnevmatik zelo neprijazna – špancu zagotovo ne uide dirka dveh postankov. Kljub temu je 27-letnik s svojo predstavo v kvalifikacijah zadovoljen. Dosegel je 5. mesto, a bo jutrijšnjo dirko pričel še pozicijo višje zaradi kazenskih mest Mercedesovega Valtterija Bottasa.

“Že od prvega dela dalje sem imel v dirkalniku dober občutek. Ne vem natanko kaj se je zgodilo v Q2, saj smo edini, ki smo se naprej uvrstili na najmehkejši različici pnevmatik. Steza se je poslabšala in v drugo časa nisem mogel izboljšati.”

Sainz bo v bokse moral zapeljati kot eden prvih, kar bi tekmeci okoli njega lahko izkoristili – na to bosta zagotovo pozorna oba McLarna.

“Srednjetrda pnevmatika izgleda bistveno boljša pnevmatika za dirkanje, vendar analizirali bomo kaj bi se dalo storiti. Kljub temu smo premagali McLaren in to je najvažneje. Težko bo dirkati globoko v dirko s tem kompletom in treba bo najti primerno okno v katero se lahko vrnemo na stezo.”

Startna vrsta po podeljenih kaznih startnih mest

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje