Helmut Marko: Hamilton bi si zaslužil prepoved nastopa na eni dirki

2

Glavn svetovalec ekipe Red Bull je prepričan, da je kazen, ki jo je za trčenje z Maxom Verstappnom na dirki v Silverstonu prejel Lewis Hamilton bistveno prenizka, po njegovem mnenju pa bi morala FIA sedemkratnega svetovnega prvaka kaznovati s prepovedjo nastopa na naslednji dirki.

Ob koncu prvega kroga je Hamilton napadel Verstappna ob tem pa trčil v dirkača Red Bulla, ki je izgubil nadzor nad svojim Red Bullom in silovito trčil v zaščitno ograjo. Verstappen je tako videno pretresen dirko končal že v prvem krogu, medtem ko je Hamilton za trčenje prejel kazen 10. sekund pribitka.

Nad incidentom je bil vidno razburjen Helmut Marko, ki je po dirki še stopnjeval svoje kritike na Hamiltonov račun.

“Sploh ne vem, kakšna bi bila najvišja kazen, toda tako nepremišljeno in nevarno vedenje je potrebno kaznovati s suspenzom ali čim podobnim. Tukaj ne gre za naključja, saj smo lahko vsi videli kako je trčil v Maxovo zadnje kolo. Max je bil izločen iz dirke in bi se lahko v incidentu huje poškodoval. Takšen manever bi si zaslužil kazen prepovedi nastopa na naslednji dirki.”

Zakaj Hamilton ni dobil več kot deset sekund kazni?

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Zoran13

Kolikor bi bil v trčenju udeležen Ayrton Senna ali Michael Schumacher, potem bi ju nedvomno kaznovali s prepovedjo ene ali več dirk v Formuli 1, a to so bili drugačni časi v FISA in v združenju dirkačev FOCA, sedaj v času FIA pa se pravila spreminjajo tudi med sezono ali od dirke do dirke. Posebej pa to velja na področju sankcij, ko jih enkrat podelijo komisarji, drugič pa direktor dirk Mihael Mazi, saj je že večkrat posredoval tudi med dirko, čeravno dso kompetentni imenovani komisarji…

Đevad Njuhalo

Zoran13: 👏👏👏 👍