Wolff naj bi Russllovega agenta že seznanil z odločitvijo; Kakšna je Bottasova prihodnost?

0

Italijanska veja Sky Sports in F1 Insider poročata, da naj bi bila odločitev o moštvenem kolegu Lewisa Hamiltona v sezoni 2022 že znana. George Russell bo zamenjal Valtterija Bottasa in končal njegovo petletno sodelovanje z ekipo. Toto Wolff naj bi Russllovega agenta že seznanil z odločitvijo, vendar za zdaj še ni jasno, kdaj bo ekipa manever javno naznanila.

Russell je na lanskoletni dirki za VN Sakirja že sedel v srebrni puščici, ko je zamenjal obolelega Hamiltona in se izkazal z trdim delom in hitrostjo, ter popolnoma zasenčil Finca na drugem koncu garaže.

Kakšne so možnosti Valtterija Bottasa za naslednjo sezono?

Trenutno na tržišču dirkačev poleg pravkaromenjene zamenjave vse izgleda relativno mirno. Ferrari, McLaren ter Haas že imajo potrjen dirkaški par za naslednji sezono in izgleda, da bo tudi Red Bull po zmagi Pereza v Azerbajdžanu zadržal Mehičana. Prav tako so pri Alpine navdušeni nad delom Estebana Ocona, ki je v prvem delu sezone dirkal bolje od dvakratnega svetovnega prvaka Fernanda Alonsa.

Prav tako v poštev ne pride Aston Martin, saj ima Sebastian Vettel podpisano dolgoročno sodelovanje z ekipo, medtem ko je sedež Lanca Strolla bržkone zagotovljen. Trenutno se Bottasovim možnostim najbolj nasmiha ekipa Williamsa, kateri bi izkušen in zanesljiv par rok lahko prinesel potrebno gotovost.

Bottas: V sebi imam še kar nekaj dirkaških let

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje