Potek “Super kvalifikacij” znan že pred prvo dirko v Bahrainu

0

V prihajajoči sezoni bo Formula 1 preizkusila nov format šprinterskih dirk na treh različnih dirkališčih – Montreal, Monza in Sao Paulo. Drugi prosti trening bodo na petek zamenjale kvalifikacije za šprintersko dirko, ki bo v zdajšnjem terminu kvalifikacij. Rezultati šprinterske dirke bodo poleg tega določili štartno vrsto za nedeljsko dirko. Točke bo – na soboto – zaslužilo osem dirkačev, a po koncu tekmovanja proslavljanja ne bo:

“Trenutno še oblikujemo program šprinterskih dirk, ki bo pripravljen pred prvo dirko sezone. Prepričati se moramo, da nedeljska dirka ne izgublja vrednosti, pomembnosti – večina proslavljanja bo tako še vedno na nedeljo.”

Je za motorsport.com dejal Stefano Domenicalli in dodal, da se o samem imenu šprinterskih dirk še odločajo – “super kvalifikacije” naj bi bil eden izmed predlogov. Nad predlogom je bil navdušen izvršni direktor Renaulta Marcin Budkowski:

“Šprinterske dirke bodo zagotovile zanimivo dogajanje čez celoten dirkaški vikend. Mislim, da bo novi format navdušil navijače in se bo še dolgo obdržal v karavani.”

Kvalifikacije v petek; šprinterska dirka v soboto?

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje