Sainz se je izognil ‘veliki napaki’ Felipeja Masse pri Ferrariju

0

Nekdanji F1 inženir Rob Smedley verjame, da je Carlos Sainz naredil pametno potezo, ko je pri Ferrariju za razliko od Felipeja Masse leta 2006 zavzel bolj “skromen in pristen” pristop.

Massa in Smedley sta pri Ferrariju leta 2014 kot voznik in dirkaški inženir sklenila dolgo in uspešno partnerstvo, Britanec pa se je nato skupaj s svojim varovancem pridružil Williamsu.

Massa je k Ferrariju prišel v sezoni 2006 in čeprav je Brazilec tistega letao zmagal na dveh dirkah, je na koncu zbral 41 točk manj od moštvenega kolega Michaela Schumacherja, ki je nato prvič odšel v dirkaški pokoj.

Toda v nasprotju z Masso se je Carlos Sainz Ferrariju pridružil bistveno bolj previdno, Španec pa bo poskušal postopom ujeti stik s svojim moštvenim kolegom Charlesom Leclercom.

“Najslabša stvar, ki bi jo lahko storil Carlos je, da bi vstopil na velika vrata in podal veliko drzno izjavo, da bo Charlesa [Leclerca] poslal v “pesek” in dobil status številka ena,” je dejal Smedley v podkastu F1 Nation.

“Če to ne deluje, pritisk na dirkača samo naraste in postane skoraj nepremagljiva naloga, ki jo ima v rokah. Če se vrnemo k tistemu, ko je Felipe prišel k Ferrariju, je naredil veliko napako, ko je rekel, da se bo moral enakovredno pomeriti z Michaelom. To je bil vendar Michael Schumacher, sedemkratni svetovni prvak. Šele ko smo mu pojasnili, da se to ne bo zgodilo čez noč in okoli njega postavili pravo ekipo, je našel tla pod nogami.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje