Renault bo zategnil pas: Zmanjšanje stroškov za dve milijardi

0

Renaultov program Formule 1 naj bi bil resno ogrožen, saj naj bi francoski proizvajalec drastično znižal stroške sredi najtežjega obdobja v zadnjih desetletjih.

Skupina Renault se ta hip zaradi finančne krize, ki jo je povzročila kriza koronavirusa ubada s hudimi finančnimi težavami, zaradi katerih bi lahko Francozi sprejeli odločitev, da dokončno potegnejo križ čez program Formule 1.

Kljub temu, da je francoska vlada Renualtu odobrila pet milijardno posojilo, je moral francoski proizvajalec zaradi hudih finančnih težav zapreti že več svojih tovarn. CAM, vodilna svetovna institucija za nadzor avtomobilske industrije ocenjuje, da se bo število proizvedenih avtomobilov zmanjšalo za najmanj 15 milijonov, najbolj pa bo prizadeta Evropa.

Glede na navedbe Les Echos bo Renault odločal o zaprtju do štirih svojih francoskih tovarn, domneva pa se tudi, da bi uprava lahko potegnila križ čez program Formule 1.

Da bi bile težave še večje, pa je Renault ostal brez svojega prvega zvezdnika, avstralskega F1 dirkača Daniela Ricciarda, ki je prestopil k Mclarnu, kjer bo zamenjal novega dirkača Ferrarija Carlosa Sainza.

Francosko F1 ekipo tako čaka veliko dela, da upravo prepriča, da je vlaganje v F1 program še naprej smiselno, kljub rekordnim izgubam, ki jih zaradi korona krize doživlja Renault. Delničarji naj bi se v bližnji prihodnosti odločali o izhodu francoske znamke iz Formule 1, v moštvu pa računajo, da bi jih utegnil v nasprotno prepričati podpis pogodbe s Fernandom Alonsom.

The Telegraph navaja, da naj bi Alonso z Renaultom že podpisal predpogodbo za dirkanje v sezoni 2021, odprta pa ostaja predvsem Alonsova visoka plača, del katere bi lahko pokrili celo lastniki Formule 1, ameriška korporacija Liberty Media.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje