Formula 1 prvič v zgodovini v živo na YouTubu

1

Formula 1 je sklenila partnerstvo s podjetjem Youtube, letošnja dirka na Nurburgringu pa bo prva dirka v zgodovini, ki bo v živo predvajana na priljubljeni platformi.

Dirka za VN Eifla bo sicer na voljo le gledalcem v Nemčiji, Švici, na Nizozemskem, v Belgiji, na Norveškem, Švedskem in Danskem. F1 razkriva, da pogodba z Youtubom vključuje prenos vseh prostih treningov, kvalifikacij in dirke, pa tudi vrhunce in analize.

F1 pod Liberty Medio raziskuje nove načine distribucije vsebine, YouTube kanal pa se je izkazal za zelo uspešnega, saj Formuli 1 sledi že več kot 4 milijone uporabnikov.

Čeprav je YouTube brezplačen, je Formula 1 jasno povedala, da je dogovor posel, saj namerava prodajati oglaševanje po posameznih državah ali na večih trgih.

Navdušeni smo, da z YouTubom sodelujemo pri tako razburljivem projektu, “je dejal Adam Crothers, vodja pravic digitalnih medijev.

Ker še naprej diverzificiramo našo strategijo distribucije medijev in širimo našo digitalno ponudbo, je nujno, da vključimo oboževalce, ki medije dojemajo drugače in YouTube nam ponuja idealno platformo za dosego tega cilja. Partnerstvo z YouTubom zagotavlja tudi nadaljevanje prizadevanja za vključevanje nove publike in nove načine za povečanje gledalcev Formule 1. Hkrati bomo še naprej inovirali našo medijsko ponudbo za nove in obstoječe oboževalce.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Mirko Tipka

Tole ne bo držalo.. V Vb si lahko že lani gledal če si imel določeno naročnino preko f1.