Wolff presenečen, da je Ferrari obupal tako zgodaj

1

Mercedesov šef Toto Wolff dvomi v smiselnost Ferrarijeve odločitve, da potegne črto čez letošnjo in naslednjo sezono in se v popolnosti osredotoči na leto 2022, ko bo Formula doživela obsežno spremembo pravilnika.

Po slabem začetku sezone, se je oglasil tudi prvi mož Ferrarija John Elkann, ki je v pogovoru za italijanske medije izrazil pričakovanje, da se Ferrari pred letom 2022 ne bo vrnil na vrh Formule 1.

Elkann je v intervjuju za Gazzetto dello Sport delil svoje misli glede trenutne situacije pri Ferrariju.

Imamo številne strukturne pomanjkljivosti, ki že nekaj časa obstajajo tako pri aerodinamiki, kot dinamiki vozila. Izgubili smo tudi svojo moč motorja. Realnost je, da naš bolid ni konkurenčen. Videli ste ga na progi in znova ga boste lahko videli.

Danes postavljamo temelje, da znova postanemo konkurenčni in se vrnemo, ko se bodo leta 2022 pravila spremenila. V to sem prepričan. “

Medtem pa v smiselnost takšnega pristopa nekoliko dvomi šef ekipe Mercedes Toto Wolff, ki je za Sky F1 povedal:

Videl sem te komentarje, vendar sam težko sodim o njihovih načrtih. Dirkalnike za sezono 2022 lahko začnemo razvijati šele januarja prihodnje leto, kar pomeni, da tudi če odpišemo letošnjo sezono, to ne bi prineslo nobene prednosti.

guest
1 Comment
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Uroš

Tale Wolf je pravi patron, ko dejansko uničijo konkurenco s pomočjo fia, se sedaj sprašuje zakaj ? Ja pa če je razvoj 2020 in 2021 zamrznjen kaj pa lahko delajo pri ferrariju druga kot da se posvetijo bolidu 2022. Tudi jaz bi tako razmišljal.