Verstappen: “Z izobčenjem se situacija ne rešuje; treba se je pogovarjati”

0

Nelson Piquet je v začetku tedna na socialnih omrežjih sprožil pravi vihar, potem ko je na splet pricurljal njegov posnetek, v katerem sedemkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona poimenuje “neguinho”. V opravičilu je Piquet poudaril, da uporaba besede ni bil namenjana izpostavitvi njegove barve kože, kljub temu pa se je Formula 1 odločila Brazilcu prepovedati vstop v paddock.

Z odločitvijo se ne strinja aktualni svetovni prvak Max Verstappen, češ da bi se morale takšne težave reševati s komunikacijo in ne izobčenjem.

Bolje bi se mi zdelo pogovoriti z njim, kot pa da mu prepovejo vstop v Formulo 1. Na takšen način se situacija ne rešuje – treba se je pogovarjati, treba je komunicirati. Če le izobčiš tisto kar ne maraš, si ne moraš nadejati, da boš nekega dne težavo zares rešil.

Teden je zaznamoval tudi incident dirkača F2 Jurija Vipsa, ki je posledično izgubil podporo ekipe Red Bull.

Kar je rekel ni prav, vendar prepoved prihoda na dirkaški vikend se mi ne zdi primerna – še posebej ko govorimo o trikratnemu svetovnemu prvaku. V opravičilu je povedal, da ni ravnal prav in povedal zakaj, vendar ljudje bodo skočili na slabo stvar in jo izpostavili. Nelsona poznam osebno in ne gre za rasista, se pa povsem strinjam, da takšnih besed ni primerno uporabljati.

Piquet se je opravičil Hamiltonu, vendar vztraja da ni šlo za rasizem

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje