Haas se želi s FIO pogovoriti glede obveznih postankov zaradi škode na dirkalniku

0

Moštvo Haas bo od FIE zahtevalo, da se z moštvi temeljito posvetuje glede škode na dirkalnikih med dirko preden dirkaču pokaže črno-oranžno zastavo, po kateri mora dirkač zapeljati na obvezen postanek v bokse. Takšno zastavo so v Kanadi pokazali Kevinu Magnussenu, ki je imel nato po zgodnjem postanku povsem pokvarjeno dirko. Pri FII so namreč menili, da je bilo njegovo sprednje krilce preveč poškodovano, da bi lahko varno dirkal dalje. Nad stanjem njegovega krilca se je pritoževal tudi dirkač Alpina Esteban Ocon.

Vodja ekipa Gunther Steiner je bil zelo razburjen, saj pri FII glede stanja dirkalnika niso kontaktirali nikogar na komandnem pultu. Od managerja moštva Petra Crolle sedaj Steiner zahteva, da to pripombo prenese direktorju dirke na veliki nagradi Velike Britanije, da bi bili podobni primeri v prihodnosti rešeni boljše.

Zelo sem jezen, ker nas ni nihče od FII-nih ljudi kontaktiral med dirko. Lahko bi preverili, v kakšnem stanju je Magnussenovo sprednje krilce in če predstavlja nevarnost za ostale dirkače. Mi smo to krilce izdelali in vemo, da zagotovo ne bi odpadlo iz dirkalnika in ogrožalo ostale dirkače. Spoštujemo direktorja dirk, a vseeno moramo to zadevo na naslednjem sestanku izpostaviti. Želimo si, da bi FIA moštva v takšnih situacijah kontaktirala preden bi dirkaču pokazali črno-oranžno zastavo. To, da dirkač joče po radijski zvezi in da se boji za svoje življenje še ni dovolj, da se nekoga pokliče na obvezen postanek v bokse.

Po Steinerjevih besedah so pri Haasu želeli Magnussena zgodaj poklicati v bokse, da bi zamenjali sprednje krilce, čeprav ni bilo nevarnosti, da bi odpadlo. Z zamenjavo krilca bi želeli nadomestiti izgubljeni podtlak. Postanek bi seveda opravili od bolj primernem času, ki ne bi pokvaril Dančeve dirke. Le krog po njegovem postanku je na dirki nastopilo obdobje virtualnega varnostnega avtomobila, zato je imel Magnussen v Kanadi obilico smole.

Mercedes naslednja tarča ekipe Alpine v letošnji sezoni

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje