Vettel: “Izguba dirke v Spa-Francorchampsu je velika napaka”

1

Koledar dirk za sezono 2023 naj bi bil najdaljši do sedaj, saj naj bi bilo njem kar 24 dirk. Prvič se bodo dirkalniki najelitnejšega razreda motošporta podili po ulicah Las Vegasa, vrnitev pa naj bi dočakalo dirkališče Kyalami v Južnoafriški republiki ter dirki v Katarju in na Kitajskem. Uradno koledar še ni znan, vendar to pomeni, da bo prostra zmanjkalo za eno izmed ljubših dirkališč tako med dirkači kot ljubitelji Formule 1 – Spa-Francorchamps.

Štirikratni svetovni prvak, Sebastian Vettel meni, da je izguba tradicionalnega dirkališča v Ardenih velika napaka vodilnih pri Formuli 1.

Dirkališče Spa-Francorchamps je izjemno in ne poznam dirkača, ki se ne bi strinjal. Poleg tega pa nas ni veliko, ki bi nam bilo všeč dirkališče v Sočiju, saj veliko modernih dirkališč izgleda povsem identično. Sam ne odločam o tem kje bomo dirkali, vendar če bi moral izbirati, bi izbral Spa. Izguba takšnega dirkališča je velika napaka.

S 35-letnim Nemcem se je strinjal aktualni svetovni prvak Max Verstappen, ki meni, da bi dirkališče moralo imeti zagotovljeno mesto na koledarju dirk Formule 1. Dirkališče je pred letošnjo sezono opravilo velike modifikacije na ovinku Eau Rouge in Raidillon z namenom, da bi stezo naredilo varnejšo.

Grozno bi bilo izgubiti dirko v Spaju, saj gre za mojo najljubšo stezo. Gre za res izjemno konfiguracijo dirkališča. Veliko je stez na katerih si želim dirkati in zavedam se, da to ni možno, vendar menim, da si Spa zasluži mesto na koledarju dirk Formule 1.

Steza Spa-Francorchamps na robu izpada s koledarja dirk za sezono 2023

guest

1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Feri

Zelo velika napaka