Marko: “Leclerc je Verstappna stal najboljšega štartnega položaja”

0

Max Verstappen je postavil najhitrejši prvi sektor, vendar je medtem na težave naletel Charles Leclerc, se zavrtel, ter za nekaj sekund na stezo privedel rumene zastave. Aktualni svetovni prvak je stopil s stopalke za plin in naposled za 72 stotink sekunde zaostal za dirkačem v drugem Ferrariju, Carlosom Sainzem, ki je osvojil svoj prvi Pole Position v karieri.

Svetovalec rdečih bikov dr. Helmut Marko je rumene zastave in Charlesa Leclerca okrivil, da so njegovemu varovancu v letošnji sezoni vzele še tretji Pole Position:

Bili smo povsem dominantni. Zaradi rumene zastave je moral popustiti in to nas je stalo najboljpega štartnega položaja. Bili smo tako dominantni in potem se zgodi nekaj takšnega.

Verstappen bo kljub vsemu današnjo dirko še vedno začel s prve štartne vrste, vendar Marko priznava, da bo Sainza težko prehiteti. Kljub temu je Red Bull v petek demonstriral zelo dobro hitrost s polno posodo goriva.

Prehiteti oba Ferrarija bo težko. Štartali bomo kot 2. (Verstappen) in 4. (Perez), vendar iz taktičnega vidika še nič ni izgubljeno, poleg tega pa bomo na dirki najbrž nekoliko hitrejši.

Carlos Sainz v Silverstonu do prvega Pole Positiona v karieri

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje