Binotto: “Strategija? En postanek, dva, trije? Nimam pojma”

0

Carlos Sainz je izrazil presenečenje po osvojitvi prvega štartnega položaja pred današnjo dirko v Silverstonu – to mu je uspelo na dan pred svojo 150. dirko v najelitnejšem razredu motošporta. Sam je svoj krog oklical kot “nič posebnega”, vendar hvale mu ni ostal dožan njegov šef ekipe Mattia Binotto, češ da je Španec dokazal, da se njegova kompatibilnost s F1-75 iz dirke v dirko izboljšuje:

Čestitke Carlosu, saj si je to nedvomno zaslužil. V dirkalniku se počuti vedno bolj gotov. V Kanadi je imel zelo dober dirkaški vikend, ki je vplival na njegovo samozavest. Danes je osvojil Pole, ker je ostal miren tudi ko stvari niso šle v pravo smer. V takšnih razmerah je zelo pomembno ohraniti pnevmatike v primernem operativnem oknu in ostati potrpežljiv, saj je veliko odvisno od tega ali si na pravem mestu ob pravem času.

Vremenska napoved in označen čas dirke.

Usodo VN Velike Britanje bo krojilo tudi vreme. Načeloma gre pričakovati suho dirko, vendar možnost padavin je v notranjosti otoka vedno prisotna. Binotto nadalje meni, da je Red Bull na suhi stezi hitrejši dirkalnik in Ferrarijevo strateško ekipo čaka veliko dela, če želi za seboj zadržati oba bika.

Na suhi stezi je bil Verstappen zelo hiter, medtem ko smo mi nekoliko zadaj. Dirka bo pokazala povsem drugačno razmerje moči, kot smo ga videli v kvalifikacijah. Strategija? En postanek, dva, trije? Nimam pojma. Na katerih pnevmatikah štartati prav tako nismo gotovi. Sprednja leva pnevmatika je tukaj vedno na udari, vendar ne vemo kako hitra bo degradacija.

SOBOTNA ANALIZA: Dolga noč za ekipo Red Bulla; spodbudni znaki Mercedesa in Alpine

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje