Ferrari: Bo Binotto odpuščen še pred začetkom sezone?

1

V zadnjem tednu so se pojavile govorice, bo Mattia Binotto pred začetkom sezone v Bahrajnu razrešen z mesta šefa Ferrarijeve F1 ekipe. Ekipa iz Maranella bi rada pred dokončno odločitvijo počakala in ugotovila, kako dober bo novi dirkalnik na zimskih testiranjih, ki se na stezi Sakhir pričnejo v prihodnjem tednu.

Po navedbah na spletni strani “Judge13”, ki v F1 velja za relativno verodostojen vir, naj bi češki voznik Ferrarija v seriji GT Josef Kral prek svojega Youtube kanala spregovoril o določenih internih zadevah, videoposnetek pa je bil nato kmalu umaknjen.

Kral naj bi dejal, da je interno odločeno, da bo Binotto odpuščen pred začetkom nove sezone. Ferrari naj bi ob tem čakal le še testiranja, kjer bo prvič vidno kako dober je pravzaprav novi Ferrari SF21. V kolikor bodo pričakovanja vodstva izpolnjena, naj bi bil Binotto deležen “dostojnega” slovesa, ekipa pa se mu bo zahvalila za izdelavo dobrega dirkalnika.

Binotta naj bi na čelu ekipe nasledil športni direktor Laurent Mekies, medtem ko naj bi Italijan prevzel funkcijo Ferrarijevega zastopnika v svetu FIE, s čimer bi ekipa iz Maranella preprečila možnost, da bi se Italijan pridružil kateri izmed konkurenčnih ekip.

guest
1 Komentar
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
Predator

Da bi ga le!!! In naj se vrne Maurizio Arrivabene!