Tost: Mick Schumacher me spominja na Michaela in Vettla

0
MICK-SCHUMACHER spominja na vettla

Bliža se začetek nove sezone Formule 1, s tem pa tudi vrnitev legendarnega priimka Schumacher, saj v kraljico motošporta prihaja sin sedemkratnega svetovnega prvaka, Mick. Njegov talent je neizpodbiten, saj je Nemec aktualni prvak serije Formula 2.

Abu Dabi: Mick Schumacher za Haas na prvem prostem treningu

Veliko navijačev se sprašuje, kako dober je mladi Mick. Šef ekipe AlphaTauri Franz Tost je ob tem vprašanju navedel zelo zanimivo primerjavo. Avstrijec je v pogovoru opisoval, katere atribute mora imeti dirkač svetovnega kova:

“Dirkač mora najprej imeti strast. Biti mora discipliniran in inovativen. Vedno si mora zastavljati isto vprašanje: Kaj lahko naredim bolje? Takšna sta bila Michael Schumacher in Sebastian Vettel. Tak pristop vidim tudi pri Micku Schumacherju.”

Trenutno je mladega Micka zelo težko primerjati z dirkačema, ki sta skupaj osvojila enajst naslovov svetovnega prvaka. Za pravo dokazovanje bo Nemec potreboval konkurenčen dirkalnik, kar pa se verjetno ne bo zgodilo kmalu. Mick bo svojo prvo sezono v Formuli 1 pričel z moštvom Haas. Ameriška ekipa je letošnje leto praktično že odpisala, zato bo mladi Nemec dirkal v ozadju.

Schumacherjeva prva leta v Formuli 1 bodo zelo zahtevna, če bo želel dokazati svoj talent. Da bi stopil po poti svojega očeta, se mora Mick v prihodnje še veliko naučiti in se kot voznik izpopolniti.

Nemec pa naslednjo sezono ne bo edini novinec, ki mu javnost namenja svetlo prihodnost. V Formulo 1 namreč prihaja mladi japonski dirkač Yuki Tsunoda, ki je lansko leto nase opozoril v seriji Formula 2, ko je za Mickom na koncu sezone zaostal le za 15 točk. 20-letnik bo svoje sposobnosti dokazoval v ekipi AlphaTauri, kjer mu bo družbo delal ekipni kolega Pierre Gasly.

Tost je o Tsunodi povedal:

“Yuki Tsunoda je vznemirljiv mlad talent, o katerem bomo še veliko slišali.”

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje