Helmut Marko: Hamiltonova plača ni normalna

2

Helmut Marko meni, da zneski, ki jih Lewis Hamilton zasluži pri Mercedesu, niso normalni, po njegovem prepričanju pa bi morala Formula 1 nujno uvesti omejitev zgornje meje dirkaških plač. Z novo pogodbo z nemško ekipo, naj bi Hamilton na svoj bančni račun prejel približno 45 milijonov evrov.

Ta tema je bila na sporedu tudi na včerajšnjem sestanku F1, FIE in predstavnikov ekip, kjer so s pogovarjali o morebitni uvedbi zgornje meje proračuna, ki jo lahko posamezno moštvo nameni za dirkaške plače.

Hamilton je preprosto predrag za formulo 1,” je dejal Marko v intervjuju za RTL. 77-letni Avstrijec je prepričan, da bi bilo bolj logično, če bi tudi plače spadale v zgornjo mejo proračunov.

“Ti zneski, ki jih prejema od Mercedesa niso normalni.”

Zgornja meja ekipnih proračunov za sezono 2021 je sicer omejena na 145 milijonov dolarjev. Leta 2022 bo znašala 140 milijonov, med letoma 2023 in 2025 pa največ 135 milijonov dolarjev. V kolikor bi se Formula 1 odločila, da bo v proračun vključila tudi plače, se bodo morale ekipe odločiti ali bodo porabile več denarja za enega najboljših voznikov, ali pa bodo denar raje vložile v razvoj svojih dirkalnikov.

Formula 1 – Plače F1 dirkačev v sezoni 2021

guest
2 Komentarji
najstarejši
najnovejši najbolj priljubljeni
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje
BigBoss

Kva? Njegov varovanec ima par evrčkov manj, on pa udriha čez LH. Same intrige so ga.

Michael Schumacher

Temu tipu več ne delajo pravilno možgani .Škoda da ni več Laude on bi takoj zaprl usta temu .Posrancu .