Prvo štartno mesto so si v 2020 priborili 4 vozniki

0

Pomemben vpliv na izid dirke ima tudi mesto, s katerega dirkač štarta na dirki. Mesto, ki ga je dirkač dosegel na kvalifikacijah, je po navadi enako mestu, s katerega dirkač potem začne dirko. Do sprememb štartnega mesta lahko pride ob morebitnem pribitku kazni. V sezoni 2020 so si štirje različni vozniki priborili najboljše štartno mesto.

Lewis Hamilton

Lewis je letos z najboljšega položaja štartal 10-krat. S prvega mesta je štartal na VN Štajerske, VN Madžarske, VN Velike Britanije, VN Španije, VN Belgije, VN Italije, VN Toskane, VN Rusije, VN Portugalske in na dirki za Veliko nagrado Bahrajna.

Lewis je na teh dirkah večinoma zmagoval, zmaga pa mu ni uspela na dirki v Rusiji, kjer je proslavljal njegov moštveni kolega Valtteri Bottas , in na VN Italije, kjer je zmagal francoz Pierre Gasly.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Valtteri Bottas

Drugi Mercedesov dirkač je dosegal nekoliko slabše rezultate kot Lewis, a je kljub temu 5-krat štartal s prvega mesta. Zmaga na kvalifikacijah mu je tako uspela na začetku sezone v Avstriji, potem na dirki ob 70. obletnici Formule 1, na VN Eifla, VN Emilije Romanje in na dirki za VN Sakhirja.

Bottasu je uspelo zmagati le na eni dirki, na kateri je štartal prvi, in to na prvi dirki v sezoni, v Avstriji.

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas
Max Verstapen

Max Verstappen si je letos največkrat priboril štartno mesto za obema Mercedesoma, enkrat pa je uspelo zmagati na kvalifikacijah, to je bilo na zaključni dirki sezone 2020 v Abu Dabiju.

Max je tisto dirko zaključil prvi in tako dosegel svojo 10. zmago v karieri Formule 1 in hkrati drugo zmago te sezone.

Max Verstappen
Max Verstappen
Lance Stroll

Prvo štartno mesto v karieri je dosegel Kanadčan Lance Stroll, po dežnem kaosu v Turčiji. Lance prvega mesta ni uspel obdržati in dirko končal na devetem mestu.

Lance Stroll
Lance Stroll

 

 

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje