Sedaj Seb ve, kako se je počutil Kimi

0

Kot je v zadnjem F1 podkastu dejal kolega Kerim, takoj ko je jasno, da določen dirkač s svojo ekipo ne bo podaljšal pogodbe, se mu moštvena vrata zaloputnejo pred nosom, tudi če gre za štirikratnega svetovnega prvaka.

Prav to letos na svoji koži občuti Sebastian Vettel. Nemški superzvezdnik zagotovo ni vajen, da je v svoji ekipi potisnjen v drugi plan, saj se mu je to zgodilo prvič v karieri, toda to je Formula 1 in to je Ferrari.

Vettel je po dirki v Sočiju medijem razlagal kako ga je Ferrari žrtvoval za šesto mesto, ki ga je osvojil Leclerc, saj je moral za sabo proti svoji volji zadrževati oba Renaulta. Ferrari je to prav zares tudi storil, vendar je Nemec očitno pozabil, kolikokrat je to v preteklih sezonah zanj počel Kimi Raikkonen. Zagotovo bi lahko takšne primere prešteli na prste obeh rok.

Vettel je očitno tudi pozabil kako je leta 2018 zmagal v Monaku, ko je Ferrari z zgodnejšim postankom takrat vodilnega Raikkonena potisnil v promet, medtem ko je sam z overcutom prehitel svojega moštvenega kolega in slavil veliko zmago.

To je pač Formula 1. Raikkonen je to, sicer z vidnim cmokom v grlu večkrat požrl in prav zato je le Iceman toliko let dirkal za Ferrari in v rdečem bolidu tudi postal svetovni prvak. Čeprav so ga v Maranellu leta 2009 odslovili še na bistvno bolj surov način, ni nikoli javno kritiziral svojega delodajalca.

Seveda gre razumeti Vettlov položaj in občutek nemoči v katerem se je znašel letos, toda po drugi strani je potrebno tudi vedeti, da še zmeraj dirka za ekipo, ki mu bo tudi letos na račun izplačala bajno plačo. Ob tem se zdi njegovo dramatiziranje neliko pretirano. Kot bi rekel Kimi: “Tako pač je, to je Formula 1.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje