Mercedesova zvezda je imela tudi četrti krak

0

Vsak krak je simboliziral eno od oblik mobilnosti – prevoza po zemlji, vodi, nebu in vesolju ..

Trikraka zvezda Mercedes-Benz je eden najbolj prepoznavnih simbolov na svetu. Gottlieb Daimler je imel vizijo univerzalnega prevoza in trikraka zvezda se je popolnoma prilegala tej zgodbi, kjer je vsak krak predstavljal eno obliko mobilnosti – prevoz po kopnem, vodi in na nebu.

Gottlieb Daimler je imel še večje sanje, ki sta jih po njegovi smrti nadaljevala njegova sinova Paul in Adolf. Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) se je na tržišče začel prebijati v začetku prejšnjega stoletja, vendar je podjetje za dokončen preboj potrebovalo učinkovit, lahko zapomljiv in prepoznaven logotip.

Paul in Adolf sta leta 1909 patentirala trikrako, a tudi štirikrako zvezdo. Gottlieb, ki je umrl marca 1900, tik pred svojim 66. rojstnim dnem, je dobesedno sanjal o zvezdah, saj je žele osvajati tudi vesolje. Četrti krak je tako predstavljal mobilnost v vesolju.

Njegova sinova Paul in Adolf sta podjetje uspešno vodila, vendar sta se leta 1910 odločila za trikrako zvezdo, saj se je takrat osvajanje zvezd zdelo preveč drzno. Štirikrako zvezdo, je tako posvojila DASA, Daimler-Benzova podružnica za aeronavtiko, ki je obstajala od leta 1989 do 2000.

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje