Hamilton: “Z nadgraditvami smo stopili korak bližje Ferrariju in Red Bullu”

0

Za zanimiv zaključek včerajšnje dirke je poskrbel varnostni avtomobil, ki ga je na stezo dobrih ducat krogov pred koncem pripeljal Esteban Ocon ter blamaža Ferrarija, ki je Charlesa Leclerca na najtrših pnevmatikah pustila na strateškem prepihu, saj so tako Sainz, Hamilton kot Perez zapeljali v garažo po svež komplet najmehkejših pnevmatik.

Španec se je po hitrem postopku odpeljal proti zmagi, medtem ko je za napetost v zadnjih desetih krogih poskrbel trojček Leclerc-Hamilton-Perez. Monačan je naposled troboj izgubil, vendar s 3. mestom ni bil zadovoljen niti sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton, ki si je naposled moral priznati, da sta Red Bull in Ferrari še vedno premočna tekmeca.

Danes sem od sebe dal vse. Poskušal sem ujeti Ferrarija, vendar sta bila enostavno prehitra. Ob koncu dirke sem se spopadel s Sergiom. Enkrat ko je Red Bull za teboj je težko odreagirati pravilno, saj so izredno hitri na ravninah. Če se želimo kosati z njimi, se moramo še izboljšati.

Hamilton meni, da je lahko ekipa ponosna na stopničke v Silverstonu, saj je to potrditev za dobro opravljeno delo v tovarni v Brackleyu.

Ponosen sem na napredek, ki smo ga storili z nadgraditvami. Stopili smo korak bližje Ferrariju in Red Bullu in nagrada so današnje stopničke. Nadaljevali bomo s trdim delom in se poskušali še izboljšati.

DIRKAČ DNEVA: Kateri dirkač se je najbolj izkazal na dirki v Silverstonu?

guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
Oglejte si vse komentarje